Activiteiten

Kibitka Outdoor levert een breed aanbod aan volledig verzorgde activiteiten op een eigen locatie aan het Zuidlaardermeer. Ook is het mogelijk om een losse activiteit te huren, waarbij u zelf zorgt voor de begeleiding op een locatie naar keuze. Hieronder vindt u een overzicht van onze activiteitenportefeuille.

Beachgames - In verschillende groepen wordt er tegen elkaar gestreden op verschillende onderdelen. Het betreft een soort Highlandgames met uitdagingen zoals touwtrekken, paalwerpen, worstelen, spijker slaan, spijkerbroek hangen, paal hangen, moker werpen, zandkastelen bouwen en spijkerslaan.Grote Strandballenrace - In twee groepen wordt er met een enorme strandbal van 2 meter doorsnede een hindernisparcours afgelegd. Om het extra moeilijk te maken zit er het gehele parcours iemand bovenop de bal. Samenwerking, evenwicht en competitie komen allen samen bij deze activiteit.Kanovaren - Er zijn verschillende mogelijkheden:  1) Puzzeltocht op het Zuidlaardermeer met opdrachten om aanwijzingen te verdienen voor de volgende plek.  2) Tegen elkaar strijden met verschillende spellen bij het Zuidlaardermeer, waarbij de kano gebruikt moet worden. 3) Gewoon een dagje paddelen over het Zuidlaardermeer of door de grachten van Groningen.Vlotvaren - De opdracht is om met je eigen team zo snel mogelijk een vlot te bouwen en vervolgens de aangegeven route te bevaren. Het team dat als eerste weer terug is en zijn vlot gedemonteerd heeft is de winnaar. Leuk als schooluitje, maar ook als teambuilding activiteit goed inzetbaar.
Bamboe Toren Bouwen - De mogelijkheden met bamboe en elastiek zijn eindeloos. Of u nu probeert de hoogste toren te bouwen of de langste brug. Er is voor elk wat wils.Speleoladder Klimmen - Klimmen zonder klimmuur! Er hangt een touwladder in een boom en het is aan je team om de touwladder omhoog te houden. De uitdaging is om zo hoog mogelijk te komen. Er wordt gestreden tegen een ander team dat op hetzelfde moment dezelfde opdracht uitvoert. Het team dat de meeste toppogingen doet is de winnaar.Touwbanen - 1) Leg zo snel mogelijk het traject over de touwbaan af, zonder daarbij de grond te raken. De touwbaan is opgebouwd door deskundigen van Kibitka Outdoor. 2) Of je bouwt samen met de deskundigen van Kibitka Outdoor je eigen survivalparcours met touwen, indianen bruggen, netten en veel meer andere uitdagende materialen.GPS Tochten - Met behulp van een GPS-toestel wordt er een uitdagende tocht dwars door de bossen gelopen. Als je het goed doet wordt je van locatie naar locatie geleid, waar je aanwijzingen vindt om het eindraadsel op te kunnen lossen. Speurtochten - Door middel van uitdagende routetechnieken wordt u naar uw eindbestemming geloodst. Het succesvol volbrengen van de tocht vereist het nodige denkwerk waarbij samenwerking goed van pas komt.Steppen - Het huren van steppen behoort ook tot de mogelijkheden. Het is een ontspannende manier om je van A naar B te begeven, maar kan ook als inspannende activiteit worden ingezet. IInteressen? nformeer naar de mogelijkheden.Boogschieten - Onder deskundige begeleiding leert u de fijne kneepjes van het boogschieten. Binnen een uur kunt u al een echte Robin Hood zijn. Na deze spoedcursus zal er in teamverband een wedstrijd gehouden worden.Klootschieten - U gaat met een kogel en schepnet op pad om in zo min mogelijk worpen een parcours af te leggen. Het team met de minste worpen wint.Jeu de Boules - Wie kent het niet van de camping? Jeu de Boules, ook wel Petanque genaamd. Leuk ter ontspanning, maar ook prima geschikt voor een bedrijfsuitje.Katapult Schieten - In teamverband bouwt u met houten palen en touw, uw eigen katapult (een Blijde). Hierna is het de kunst om uw kogel zo ver mogelijk weg te schieten over het strand. Met een goede katapult kunt u tot wel 100 m ver schieten.Tokkelen Kabelbaan - Een spannende en spectaculaire activiteit. Vanuit een boom of gebouw op grote hoogte, gaat u hangend aan een katrol via de kabelbaan naar beneden. Deze blikvanger is er geschikt voor de opening van bedrijfsruimtes, opendagen of een jubileum. Bouwopdrachten - Door met meerdere teams samen tot één groot bouwwerk te komen, wordt gewerkt aan teambuilding en samenwerken. Met houten palen en touw wordt er gebouwd. Een voorbeeld van wat gemaakt kan worden is de Chinese Overzet.